Известие

Collapse
No announcement yet.

Механика на дроселовата клапа за двигател 2.5 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Механика на дроселовата клапа за двигател 2.5 V6

Здравейте колеги,имам проблеми с механиката на дроселовата ми клапа и търся или да си я купя от някаде на старо,защото нова сигуно ще е безбожно скъпа,или да намеря човек който се занимава с отстраняването на проблема й.
    Колата ми e алфа 156 2.5 V6 и проблема ми се проявява във : При студено време сутрин я паля и трябва да държа педала на гаста за да задържи оборотите да не загасне;при движение като освободя от скоруст,обортие забиват и двигателя гасне;-Общо взето проблемите са в ниските обороти.Смених ланда сонда,свещи и накакво подобрение.Отидох преди нова година при един майстор който не се занимава с алфи и ми каза,че при А4-ките се проявявало същия проблем(и те нямали моторче за ниските обороти и всичко се контролирало от дросела),отвори кадето е механиката на дросела и пръсна с контакт спрй,и колата тръгна,като все едно не го е имало проблема,но ми каза,че няма да държи.И ето сега февруари от минусовите темперетури почна лека полека да се проявява пак.
    Last edited by bibulse; d.m.y г., 22:57.

Колега, а пробвал ли си ресетване на дросела?
    Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата
    Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата
    Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара
    Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...

Comment

Попринцип съм пробвал всекви работи за да се овера в проблема й,но все пак кажи какво имаш впредвит може да е нещо което да не съм пробвал!

Comment

Купи един дросел втора употреба и си реши проблема. Нов вероятно срува една торба пари.
        Alfa-Romeo 156 2.5 V6
        Yamaha MT-09 Tracer

Comment

Първоначално публикувано от VooDoo-37 Покажи съобщение
          Купи един дросел втора употреба и си реши проблема. Нов вероятно срува една торба пари.
          Само кайжи каде да го намеря,за да го купя!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Мда, тва е малко трудно начинание.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от bibulse Покажи съобщение
              Само кайжи каде да го намеря,за да го купя!!!!!!!!!!!!!!!
              ибей
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Я кажи номера на дросела,аз имам от 147 2.0 ма може да се окаже същия,макар че не ми се вярва
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Брато, аз живея в Швеция и ако искаш мога да ти намеря дросел. Мисля , че струва около 120 евро плюс доставката до БГ.
                  http://www.bildelsbasen.se/?link=item&post_id=15867917
                  Last edited by VooDoo-37; d.m.y г., 23:50.
                  Alfa-Romeo 156 2.5 V6
                  Yamaha MT-09 Tracer

Comment

Working...
                  X